Om oss

100 år av erfarenhet, och en blick mot framtiden.

Vi på Scan Sverige AB tror på bra mat från svenska gårdar och står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. Vi kallar det för Smaken av Sverige. Just därför kommer alla våra produkter från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gård till gaffel. I nära samarbete med Sveriges bästa gris-, lamm- och nötbönder erbjuder vi ansvarsfullt tillverkade varor. Vi tycker att den goda smaken ska kännas både i munnen och i hjärtat.

 

Vi tror att när man känner till matens ursprung och kan vara säker på att djuren behandlas väl så smakar den faktiskt godare. Det svenska ursprunget kommer med så många fördelar och vi arbetar engagerat för att säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet. Det handlar bland annat om att vi i Sverige har ett av världens mest hållbara jordbruk genom en god djurhälsa, låg antibiotikaanvändning, effektiv gödselhantering, foderodling och god tillgång till vatten och betesmarker. Betande djur omvandlar gräs till näringsrikt protein och betesmarker och vall binder också kol i marken på ett effektivt sätt. Med naturlig gödsel återförs viktig näring till jordbruket och de betande mularna hjälper till att hålla landskapen öppna och gynna den biologiska mångfalden.

 

Det här är bara några av de goda argumenten som vi hoppas kunna nyansera debatten och lyfta fram fördelarna med vårt svenska kött. Vi vill dessutom att fler kockar väljer att servera svenskt kött. Så fortsätter vi att skapa den bästa resan från gård till gaffel.