Sous Vide

Det smarta sättet att kombinera hög kvalitet med bra portionskostnad!

Sous vide är så mycket mer än att tillaga kött i vakuum. Framför allt är det ett enkelt sätt att tillaga kött med konstant och kontrollerad temperatur. Det ger dig som kock bra kontroll och ett lyckat slutresultat, och vem vill inte ha det?

Det vi har ägnat mycket tid åt är att förbättra vår tillagningsprocess och städat upp i ingredienslistorna. Tack vare en bättre process kan vi undvika fosfat i produkterna. Vi har rensat ordentligt bland e-nummer, tagit bort jästextrakt och slutat använda socker som smakförstärkare – allt för att få en så ren och god smakupplevelse som möjligt.

Med vår sous vide är det möjligt att spara tid, energi och samtidigt få ett jämt, högt resultat med god ekonomi. Detaljerna är färdigkokta och redo att värmas. Dessutom tål de varmhållning under lång tid, vilket medför minimalt svinn.

Självklart är Scan sous vide tillverkad i Sverige på svensk råvara.

VARFÖR ÄR SOUS VIDE SÅ BRA?

Jämn kvalitet gör att det blir lika varje gång

Eftersom vi tillagar våra utvalda köttdetaljer på exakt samma sätt enligt en noga utarbetad process blir alla bitar lika bra, varje gång. Det gör att du kan känna dig trygg i köket.

Lätt att beräkna portionsstorlek

Till skillnad mot råa köttdetaljer är svinn i form av puts och krympning i stort sett obefintlig med sous vide. Det här innebär att du enkelt kan beräkna portionsstorlek.

Spar tid, energi och pengar

Produkten är färdiglagad och ska bara värmas innan servering, vilket håller nere din elkonsumtion. Ska du servera många kan du enkelt värma på köttet i ett vattenbad. Är det mindre beställningar kan du med fördel portionera upp och snabbt steka köttet på stekbordet, eller lägga upp i smörade bleck och värma på lite försiktigt. Många detaljer finns dessutom färdigskivade vilket spar ytterligare tid. Gemensamt för alla sous vide-produkter är att de är färdiga att servera och de tål varmhållning, vilket innebär minimalt svinn.

Tidsfaktorn är en stark anledning

Köttet är färdiglagat så du kan lätt kalkylera tidsåtgången. Den ska värmas upp till ett visst gradantal, sedan är den klar att serveras. Det innebär en minimal arbetskostnad per servering.

Enkelheten skapar möjligheter Sous vide fungerar i alla kök

Om det finns begränsningar, exempelvis gamla ugnar, som gör att man inte kan tillaga kött på ett sätt som ger rätt resultat, då är sous vide perfekt. Det kan också vara så att man inte har tillstånd att hantera råa produkter i köket. Det är inte helt ovanligt idag att uppvärmning är tillåtet men inte tillagning. Då är färdiglagad sous vide en smart lösning.