Nu är den här! Scans goda, lättlagade och krämiga potatisgratäng!

Scans potatisgratäng är skapad med omsorgsfullt utvalda svenska råvaror för att ytterligare förstärka smakupplevelsen vid varje tugga.

Lagom till att vi går in i vårens festliga måltider som påsk och skolavslutningar lanserar Scan en god och lättlagad potatisgratäng, som passar perfekt att servera till såväl en fin köttbit, fisk och kycklingrätter som vegetariska alternativ.

HK Scan 231219 7400048

Scans potatisgratäng är Från Sverige-märkt 

Scans potatisgratäng är smaksatt med riven ost, salt, vitpeppar och vitlök och är tillverkad på svenska råvaror. Det innebär att den tillverkas i Sverige, och är gjord på svensk potatis och svenska mejeriprodukter. Då den är milt smaksatt är det lätt att variera smak och karaktär på gratängen genom att addera egna kryddor eller ingredienser. Scan har funnits i över hundra år och är i grunden ett kött- och charkföretag. Det senaste året har företaget utvecklats till att bli ett mer mångsidigt livsmedelsföretag med både kött- och växtbaserade produkter. Men grundidén består och det är svenska råvaror från svenska bönder som gäller.

Scans potatisgratäng är enkel att tillaga

Potatisgratängen tillagas smidigt genom att öppna förpackningen och fördela gratängen i en ugnsform/på bleck och tillaga i ugnen. 

Tillaga i 225⁰C i ca 45-50 min tills gratängen fått en gyllenbrun yta och potatisen känns färdig. Låt vila 10-15 min för bästa resultat.

Tillagningstiden kan variera med ugnens typ och effekt samt formens storlek.

Tips: Toppa gärna gratängen med riven lagrad ost för en mer gratinerad yta. Scans potatisgratäng är förpackad om 2 kg och lanseras vecka 11, 2024

Scan Potatisgratang bild1