Svenskens outtörstliga behov efter bra burgare - på besök hos Barrels Burger & Beers

2015 tog de över en gammal cykelaffär i Gamla Stan i Stockholm. Stan skulle få ett burgarställe till, ett premiumställe. Barrels Burgers & Beers såg dagens ljus.

– Vi har från dag ett valt att aldrig konkurrera med pris, utan bara satsa på kvalitet och service säger Christian Kirmair som är en av grundarna till Barrels. Idag har man två restauranger i Stockholm som varje år förvandlar 30–40 ton svenskt högrev och bringa till saftiga burgers.

– Vi mal allt kött själva i våra restauranger och det har varit en stor utmaning att få tag på förstklassigt svenskt nötkött i de volymerna vi gör av med. Vi var tvungna att gå direkt till köttleverantören för att få det att fungera. Scan har verkligen varit en partner att lita på i denna satsning.

barrels_triple-smash_400x400.jpg

– Brödet bakas efter ett recept framtaget tillsammans med Bröd & Salt med dagliga leveranser. Osten kommer från Väddö Gårdsmejeri som både är en ekologisk och kravmärkt gård. Snart får vi även in ett fantastiskt källarrökt bacon från Russelbacka Gård. Det är så här vi vill arbeta.

På frågan om framtiden för burgare svarar han:
– Kvalitetsburgare är här för att stanna. Men det finns fortfarande mer att jobba med för oss i framtiden i form av utveckling. Endast fantasin sätter gränserna för framtidens burgare.