Tomatsoppa med kebab

Tomatsoppa med kebab
För 25 personer

Ingredienser

  • 1.4 kg Scan kebab
  • 1.5 kg hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 msk strösocker
  • 200 g hackad stjälkselleri
  • 100 g finhackad vitlök
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 kg tomater skållade och grovhackade
  • 4.5 kg krossade tomater
  • 500 g majskorn
  • 2 liter grönsaksbuljong

Gör så här

Fräs löken mjuk i olja i en gryta. Strö över socker. Tillsätt selleri, vitlök och chili. Vänd ner köttet och låt fräsa under omrörning i 5 minuter. Tillsätt tomater, majs och buljong. Låt sjuda i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera tomatsoppan med ett gott bröd.