Entrecôte med provencalsk sallad

Entrecôte med provencalsk sallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 st entrecôte Scan menu
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 aubergine
  • ½ dl olivolja
  • 1 ask minitomater halverade
  • 2 röda lökar
  • 1 dl grovhackade färska örtkryddor
  • ½ dl balsamvinäger

Gör så här

Rosta paprikorna under grillelementet i ugnen på 300°C tills skalen är svarta. Spola dem kalla under rinnande vatten. Skrapa bort skalen. Tag bort kärnor och fäste. Skär i bitar. Skär auberginen i tärningar och fräs mjuk i olivoljan. Krydda med salt. Lägg i paprika, minitomater och rödlök som skurits i strimlor. Häll på vinäger och låt puttra i 2-3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner örterna och servera till grillad entrecôte.