Biffrad med rostade svartrötter och bräserad mangold

Biffrad med rostade svartrötter och bräserad mangold
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 skivor Scan biffrad
  • 1 kg svartrötter skalade
  • 3 stånd mangold
  • 3 vitlöksklyftor krossade
  • 1 dl schalottenlök finhackad
  • späda salladsskott tex mangold och babyspenat
  • 1 dl bladpersilja hackad

Gör så här

Skär svartrötter i 6 cm långa bitar. Råstek dem i olivolja tills gyllene. Skär av roten på mangolden. Snitta bladen vid stammen, då går det fortare att brässera igenom. Hetta upp en plateau. Häll i olivoljan, lägg i mangoldbladen och den krossade vitlöken. Salta och peppra och fräs i 1 minut. Slå på 2 dl vatten och lägg på lock. Brässera i ca 4 min. Grilla biffarna ca 3 min på varje sida. Ta upp mangolden och snurra den i en metallring så att du får ett runt garnityr. Värm upp svartrötterna i ugnen. Strö över schalottenlöken och persiljan. Salta och peppra. Arrangera på varma tallrikar. Servera gärna med någon typ av aromsmör, tex persilja och vitlök eller rödvinssmör.