Pepparrotskött med råkost på rödbetor

Pepparrotskött med råkost på rödbetor
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Scan nötkött tärnat 2x2 cm
  • 400 g gul lök, klyftad
  • 200 g morot, i grova bitar
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 l vatten

PEPPARROTSSÅS

  • 6 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong från köttkoket
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • maizena till redning

RÅKOST PÅ RÖDBETOR

  • 500 g rödbetor, skalade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft

Gör så här

Lägg köttet tillsammans med lök, morot, lagerblad och peppar i en gryta. Täck med vatten, koka upp och skumma ordentligt. Låt koka tills köttet är mört ca 1 timme. Koka upp mjölk, grädde och buljong till såsen i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Red av med maizena till önskad konsistens. Skär rödbetorna i tunna skivor i en maskin. Blanda dem med olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Lyft upp köttet och vänd ner det i pepparrotssåsen. Servera med rödbetor.