Fläsk- och dillfrikassé

Fläsk- och dillfrikassé
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Scan Piggham fläskkött tärnat 2x2 cm
  • 2 l vatten
  • 30 g köttbuljong
  • 250 g morot, i grova slantar
  • 300 g gul lök, klyftad
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

SÅS

  • 8 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong från köttkoket
  • 5 svartpepparkorn
  • maizena till redning
  • 0,5 dl hackad dill

ROTFRUKTER

  • 700 g rotfrukter, skurna i stavar
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • saft av 1 citron

Gör så här

Täck köttet med vatten i en gryta. Tillsätt buljong, morot, lök, peppar och lagerblad. Koka upp och skumma ordentligt. Låt koka tills köttet är mört. Koka upp mjölk, grädde och buljong. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Red av med maizena till önskad konsistens. Vänd ner köttet i såsen och tillsätt dill innan det ska serveras. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och tillsätt citronskal och olivolja. Salta och peppra. Servera frikassén med rotfrukter.