Bräckt skinka med tomatiserad kapris- och sardellsås

Bräckt skinka med tomatiserad kapris- och sardellsås
För 100 personer

Ingredienser

  • 10 kg Scan Piggham Julskinka, skivad

Sås

  • 1 kg gul lök, hackad
  • 800 g rotselleri,, hackad/strimlad
  • 500 g morötter, hackade/strimlade
  • 15 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl tomatpuré
  • 3 l vitt vin/matlagnings vin
  • 7 kg krossade tomater
  • 150 g grönsaksbuljongpulver
  • 400 g sardeller, hackade
  • 5 msk strösocker
  • 1 l vispgrädde

Gör så här

Vänd skinkskivorna hastigt på hett stekbord med lite matfett. Skinkan kan också stekas med persiljesmör. Fräs alla ingredienserna till och med tomatpuré i matfett. Tillsätt vin, tomater och buljongpulver. Låt sjuda på svag värme ca 20 min. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp. Smaka av med salt och malen svartpeppar. Servera med klyftpotatis. Serveringsportion skinka ca 100 g, sås ca 1 dl.