Idahopotatis med krämig kålsallad och bräckt kassler

Idahopotatis med krämig kålsallad och bräckt kassler
För 100 personer

Ingredienser

  • Scan Kassler skivad 10 kg
  • Vitkål strimlad 7. kg
  • Salt 1 dl
  • Bakpotatis tvättad 100 st
  • Morot riven 3 kg
  • Creme Fraichelätt 2 liter
  • Majonnäs lätt 2 liter
  • Chilisås 5 dl
  • Äppelcidervinäger 0.5 dl
  • Äppeljuice konc 0.5 dl
  • Äpple rivet Granny Smith 1 kg

Gör så här

1. Salta vitkålen och blanda väl. Låt stå i rumstemp i 60 min. 2. Picka och baka potatisarna i ugn, 225° ca 60 min. 3. Pressa ur vätskan ur kålen, skölj hastigt med vatten och pressa även bort det. 4. Blanda kålen med morot, crème fraiche, majonnäs, chilisås. 5. Bland vinäger, koncentrerad jucie och äpple för att sedan vända ner kålen. Ställ kallt. 6. Bräck kasslern. 7. Snitta potatisen i skalet och "bryt upp", toppa med krämig kall kålsallad och kassler.