Grillade karréspett med smak av citrongräs och krispig nudelsallad

Grillade karréspett med smak av citrongräs och krispig nudelsallad
För 10 personer

Grillsäsongen är här och med denna recept gjord med vår svensk rapsgris så garanters en lyckad matstund.

Ingredienser

  • KARRÉSPETT
  • 2 1/2 kg karré
  • 5 st stjälkar citrongräs, tunt skivat
  • 1 lime, zest och juice
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl ljus soja
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 1 kruka koriander alt 2 msk korianderpasta
  • 2 tsk salt
  • NUDELSALLAD
  • 600 g glasnudlar
  • 1 gurka, strimlad
  • 3 stora morötter, strimlade
  • 2 knippen salladslök
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 milda chilifrukter, tunt skivade
  • CHILI & SOJAMAJO
  • 8 dl majonnäs
  • 1/2 dl sriracha
  • 1/2 dl ljus soja
  • TILL SERVERING
  • Färsk koriander
  • Färsk koriander
  • Limeklyftor

Gör så här

Strimla köttet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och blanda med köttet. Låt marinera svalt minst 2 timmar eller gärna över natt.

Trä köttet på spett.

Koka glasnudlarna och skölj i kallt vatten, dressa med lite neutral olja så de inte klibbar ihop och klipp tvärs över så de blir kortare.

Blanda dressingen och rör ner i nudlarna tillsammans med de strimlade grönsakerna.

Rör ihop majon och grilla sedan köttspetten på hög värme på en grill eller i stekpanna. De ska få ordentligt med färg!

Servera allt tillsammans!