Saftig burgare med fräsch tomat/basilika sallad, mozzarella i vitlöksrostat bröd

Saftig burgare med fräsch tomat/basilika sallad, mozzarella i vitlöksrostat bröd
För 10 personer

Bruchetta burger
Varför inte låna italienarnas härliga mattänk - få och bra råvaror som får lyfta varandra i enkla tillagningsmetoder.

Ingredienser

  • 2 kg hamburgerfärs i rullpack, skuren i 10 skivor
  • Smör
  • 6 st stora röda tomater eller 2 askar körsbärstomater
  • 1 röd lök
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 krukor basilika
  • 3-4 st mozzarella
  • Balsamico
  • 2 st skivor gott bröd
  • 1 dl olivolja
  • 100g smör - smält
  • 3 vitlöksklyftor - rivna
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Skär färsrullen i 10 skivor som trycks ut ordentligt (gärna i en burgarpress). Salta och peppra burgarna ordentligt.

Skär tomaterna i skivor, skiva även rödlöken tunt. Dressa med olja, vinäger, salt och peppar och skär ner hälften av basilikan och rör ner.
Plocka resten av basilikan till fina småblad.

Skär mozzarellan i skivor.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smält smör med olivolja, vitlök och salt. Pensla rikligt av blandningen på brödskivorna och grilla i ugnen tills de fått fin färg.

Stek eller grilla burgarna på hög värme, lägg på mozzarellan sista minutrarna så den börjar smälta.

Bygg ihop burgarna med tomatsallad, extra basilikablad, burgare och lite balsamico. Servera och njut!