Kolgrillat rostbiffslock med en touch av senap och spiskummin

Kolgrillat rostbiffslock med en touch av senap och spiskummin
För 10 personer

Rostbiffslock är en härlig detalj med grova fibrer och mycket smak. Här har vi smaksatt den med senap och hel spiskummin.
Perfekt att servera den skivad med grillad majs på en bädd av rucola och koriander med örtigt grön limedressing till.

Ingredienser

  • Ca 3 kg rostbiffslock med kappa
  • 1 dl sötstark senap
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Grillspett i metall
  • 10 st majskolvar
  • 3 st rödlökar - kvartade
  • 500 g små tomater
  • 3 st avokado - tärnade
  • 150 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 knippe persilja
  • 1 näve rucola
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime, juicen

Gör så här

Tänd grillen och förbered en del där du kan grilla på indirekt värme.

Blanda senap, spiskummin, peppar och salt. Skåra fettkappan i ett rutmönster och gnid in hela köttet med senapsblandningen.
Lägg svalt 1-2 timmar. Ta fram i god tid så köttet hinner bli rumstempererat.
Skiva i portionsskivor som väger 200-250 g. Sätt gärna skivorna på spett, detta förenklar grillningen.

Börja med att grilla på den indirekta värmen, använd termometer.
När innertemperaturen närmar sig 40 grader kan köttet flyttas över till direkt värme för att få fin grillyta. När köttet är uppe i 56 grader tas det bort från grillen. Låt köttet vila.

Grilla på majskolvarna, den halverade limen och rödlöken.

Mixa ihop crème fraiche med pressad, grillad lime, örter, vitlök och smaka av med salt.