Grekisk färsruta

Grekisk färsruta
För 20 personer

Ingredienser

  • 2 kg Färs
  • 4 st Ägg
  • 2 dl Salladsost
  • 2 dl Soltorkad tomat
  • 2 msk Basilika, torkad
  • 2 msk Rosmarin, torkad
  • 4 msk Pepparmix
  • 4 msk Dijon
  • 1 dl Köttbuljong

Gör så här

Smörj eller spraya 1 stort bleck.
Blanda alla ingredienser till en smidig smet, späd med vatten om den känns för hård.
Smaka av med salt och peppar.
Tryck ut smeten jämnt i bleck.
Baka av i ugn på 175 grader i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 70 grader.
Låt svalna ett par minuter innan du delar
i önskad storlek per bit.
Servera gärna med kokt potatis och en kall
god sås till exempel tzatziki eller en ajvarsås.
Smaklig måltid!

Kockens tips: Byt ut till just det ni vet att era
elever älskar; majs, paprika. Ja bara testa.
Smaksätt med lite ajvar för att få en annan
kryddning eller varför inte ett rökigt paprikapulver och hackad chorizo.