50/50 Biff

50/50 Biff
För 20 personer

Måltiden som innehåller kött och växtbaserad färs. 50/50 helt enkelt

Ingredienser

  • 1,3 kg Nötfärs, blandfärs eller fläskfärs
  • 900 g Anamma formbar baljväxtfärs
  • 200 g Morötter
  • 100 g Gul lök
  • 60 g Äpplemos
  • 12 g Salt
  • 8 g Peppar

Gör så här

Grovhacka morot och lök och rosta i ugn
(gärna dagen innan).
Kyl ner och mixa med vatten till en slät puré.
Blanda alla råvaror väl och håll dom kalla, baljväxtfärsen har en metylcellulosa som
har en enorm egenskap att suga upp eventuellt steksvinn från kött, men är känslig för temperaturer.
Forma önskade biffar eller bullar och stek på
hög temperatur i ugnen till en innertemperatur på 70 grader.
Servera som biff eller köttbulle tillsammans
med kokt potatis och en god gräddsås.
Smaklig måltid!

Kockens tips: Smaksätt biffarna om du vill
förändra karaktären. Tillsätt lite rökarom
och goda kryddor för att få en amerikansk biff.